הירקות והפירות שיצילו לכם את הזיכרון

רוצים למנוע דמנציה ולשמור על היכולת המנטלית והרגשית שלכם בגיל המבוגר? מתברר שחומרים היוצרים את הפיגמנט האדום, הכתום והצהוב בחלק מן הפירות והירקות, מקטינים ב-38 אחוז את הסיכוי שלכם לפגיעות שכליות ורגשיות בתור מבוגרים • והכי חשוב: אפשר להתחיל ממחר

דרך קלה וטעימה לשמירה על הזיכרון והקוגניציה: מחקר ארוך טווח שנערך על ידי אוניברסיטת הרווארד, מצא כי אכילת "מנה" של חצי תפוח, אשכולית או שתי כפות תרד ביום - תקטין ב-38 אחוז את הסכנה לפגיעה בזיכרון ובהתנהגות הקוגניטיבית שלכם, ולמעשה תעניק לכם, תאורטית כמובן, עוד מספר שנים לחיות.

החדשות הכי טובות במחקר, מראות כי גם אם רוב חייכם לא צרכתם את הפירות או הירקות שנבדקו במחקר, אתם יכולים להתחיל כיום - ועדיין לשפר מאד את איכות החיים שלכם.

החוקרים חקרו כ-50 אלף נבדקים במשך 20 שנה, ובחנו שתי קבוצות של חומרים בריאים המצויים בפירות וירקות. הקבוצה הראשונה נקראת פלבנואידים, והיא מצויה בכל הפירות והירקות הצהובים או הכתומים. הוויטמינים האלו המצויים בתפוחים, אשכוליות, סלרי ותותים, והיו בעלי ההשפעה הכי עמוקה על איכות החיים של האדם - הם הקטינו ב-38 אחוז את הסיכויים לפגיעות שכליות ורגשיות בקרב מבוגרים.

קבוצה נוספת שנבדקה, ושהיעילות שלה עומדת על 24 אחוז, היא של חומרים הנקראים אנתוציאנינים, היוצרים את הפיגמנט האדום בפירות וירקות.

מחבר המחקר, ד"ר וולטר ווילט, אמר כי "אנו מוצאים עדויות חזקות לכך שפלבנואידים משמעותיים לגוף האדם, והם תוסף בעל השפעה חיובית רבה בכל הנוגע למניעה של ירידת כישורי החשיבה של אנשים ככל שהם מתבגרים. הדבר הכי מרגש בתוצאות, הוא העובדה שיש לחומר השפעה אפילו אם אתה מבצע שינוי קטן בתזונה שלך. הוספה של המאכלים האלו לבדה, מספיקה כדי לחזק את הגוף".

פירות

פירות