שעווה מופעל, חיידקים כבוי: העתיד של פירות וירקות טריים

ציפוי שעווה פורץ דרך שפותח על ידי חוקרים משתמש בשמן אתרי קליפת קינמון כדי לשפר את בטיחות התוצרת, מראה הבטחה בהפחתת מחלות המועברות במזון והארכת חיי המדף.

ד"ר מוסטפא אקבולוט, פרופסור להנדסה כימית, חבר לפרופסור למדעי הגננות לואיס סיסנרוס-זבאלוס כדי להנדס תוצרת עמידה יותר, נטולת חיידקים.

על פי הפרסום האחרון של אקבולוט ב מחקר עדכני במדעי המזוןשוק הפירות והירקות העולמי מאבד מעל 50% מייצור הפירות החקלאיים במהלך שלבים שונים של טיפול בתוצרת וטיפולים לאחר הקטיף.

ציפוי שעווה מהפכני

בפירות וירקות רבים כבר יש שכבת שעווה באיכות מזון המיושמת מסיבות קוסמטיות וכדי למנוע איבוד מים. המחקר של אקבולוט משלב שעווה כזו עם שמן אתרי קינמון-קליפת ננו בנשאי חלבון כדי לשפר אותם עם תכונות אנטיבקטריאליות.

"אנחנו חיים בעידן שבו הטכנולוגיה התקדמה כל כך הרבה", אמר אקבולוט. "עם זאת, תעשיית המזון לא התחרתה בהתקדמות הללו, ויש בעיות מתמשכות בבטיחות המזון. חדשות על מחלות והתפרצויות הנישאות במזון המדווחות על מאות אנשים שחולים ממזון לא היגייני מופיעות לעתים קרובות ברמה הלאומית".

טכנולוגיית ציפוי השעווה של אקבולוט מחזקת את בטיחות התוצרת הטרייה ומספקת הגנה משופרת מפני חיידקים ופטריות. ציפוי מרוכב זה מספק השפעות אנטיבקטריאליות מיידיות ומושהות, על פי המאמר.

פתוגנים הנישאים במזון הם בעייתיים במיוחד עבור פירות וירקות הנצרכים גולמיים או מעובדים מינימליים בשל היעדר טמפרטורות גבוהות שיכולות להשבית אותם.

פיתוח של ציפוי זה נותן הבנה טובה יותר של האינטראקציות בין השעווה למיקרואורגניזמים לא רצויים, אמר Cisneros-Zevallos.