לראשונה בעולם: חממות כחול לבן לגידול וניל טבעי באופן מסחרי

ולנו יש וניל: רוב הווניל שאנחנו מכירים הוא וניל סינתטי וזול, אבל בחממות משוכללות ביסוד המעלה התחילו לגדל, לראשונה בעולם, וניל ישראלי טבעי באיכות גבוהה באופן מסחרי. היזמים: "למקל וניל יש בוקה של טעמים, שהצרכן הסופי לא רגיל אליו. וניל סינתטי הוא כמו טלוויזיה שחור לבן"

אם תשאלו כל אדם שני מה הטעם האהוב עליו, רוב הסיכויים שהוא יגיד וניל - אותו טעם מתקתק עם ארומה ייחודית, המפיקים מצמח סחלב יפיפה. הפרחים של הסחלב הופכים לפירות, ובהמשך למקלות הוניל המוכרים, מהם מבודדים את התמצית הנחשקת. אבל רוב הוניל הזמין שאנחנו מוסיפים לעוגות, לקינוחים ולגלידות, הוא בכלל וניל סינתטי, שנוצר מזיכוך של נפט, ובינו לבין הווניל האמיתי כמעט ואין שום קשר.

וניל טבעי גדל במחוזות טרופיים כמו מדגסקר, פפואה גיניאה, או אוגנדה, אבל עכשיו גם בחממות חכמות ביסוד המעלה, המחליפות את השמש האפריקאית. כבר השנה עתידים לייצר לראשונה מהפירות מקלות וניל ישראלי, אמיתי ובאיכות הגבוהה ביותר בעולם.

וניל

וניל