לכבוד ל"ג בעומר, משרד החקלאות מפרסם נתונים על צריכת תפוחי האדמה המקומית:

הישראלי הממוצע צורך כ-35 ק"ג תפוחי אדמה בשנה
איזה זן תפוח אדמה הישראלים מעדיפים? איפה אנחנו ביחס לעולם? והאם כדאי להסתכל טוב יותר לפני שנמהר לשים את שקית תפוחי האדמה בעגלה בסופר?
חגיגות ל"ג בעומר בשנים האחרונות לובשות צורה חדשה, כאשר אנשים רבים מוותרים על מדורות החג ובוחרים לציין אותו בדרכים אלטרנטיביות. אולם, הביקוש לתפו"א המסורתיים שמאפיינים את החג לא ירד. 
על פי נתוני משרד החקלאות ופיתוח הכפר, תפוחי האדמה נחשבים לגידול הרביעי(!) בחשיבותו, מבחינת נפח הייצור וצריכתו בעולם, אחרי תירס, חיטה ואורז. תפוחי האדמה הם מקור לפחמימות, מינרלים, ויטמינים, סיבים תזונתיים וחלבון. נכון לשנת 2021 הייצור העולמי של תפוחי האדמה עמד על כ-376 מיליון טון בשנה (על פי ארגון המזון והחקלאות FAO). 
המדינה שמייצרת הכי הרבה תפוחי אדמה היא סין, שסך הייצור בה עומד על כ-94 מיליון טון . לעומתה, מדינת ישראל מייצרת כ-490 אלף טון תפוחי אדמה, נכון לשנת 2022. מתוכם, כ-225 אלף טון הם לצריכה הישראלית, כ-73 אלף טון כחומר גלם לתעשייה, כ-35 אלפי טון משמשים כזרעי תפוח אדמה ליבול הבא וכ-155 אלפי טון הם לייצוא, ומהווים כ-48% מסך כמויות היצוא של ירקות מישראל . 
זן לבן, זן אדום ומה שביניהם: בישראל מייצרים מעל 60 זני תפוח אדמה, וכל שנה מאמצים זנים חדשים. בחלוקה גסה מרבית תפוחי האדמה הנמכרים ברשתות השיווק, נחלקים לשני סוגים: תפוחי אדמה לבנים ואדומים. אולם, מומחי משרד החקלאות חילקו את הענף למספר זנים אשר שכיחים ביותר ברשתות השיווק. בזני הקליפה האדומה: דזירה, ממפיס, מוצארט, קנברה ורודאו; נוספים בעלי קליפה לבנה: סיפרה וטייסון וזנים מובחרים צהובים ביניהם נמצאים הזנים: סלטיא, שרלוט וניקולה.
מה לגבי מחירים? בישראל, על פי נתוני רשתות השיווק בשנת 2022, רבים מהצרכנים רכשו תפוח אדמה לבן, שמחירו בממוצע עומד על כ-3.99 ₪ לק"ג. לעומתו, המחיר הממוצע לתפו"א אדום, יקר יותר, ועומד על כ-5.22 ₪ לק"ג. לצד הזנים שהוזכרו, ישנם זני גורמה שבדרך כלל קטנים יותר וטעימים במיוחד שבינתיים נמכרים בארץ בכמויות קטנות בלבד. 
איפה אנחנו ביחס לשאר העולם? בעוד שבמדינות אירופה הצריכה לנפש בשנה נאמדת בממוצע בכ-72 ק"ג, הישראלי הממוצע צורך בשנה כ-35 ק"ג תפוחי אדמה. בחלק ממדינות אירופה, כדוגמת: פולין, רומניה, הולנד ובלגיה, הצריכה לנפש אף מגיעה ל-90 עד 100 ק"ג בשנה(!) . 
ועל מה כדאי לשים לב בעת הרכישה? מגדלי תפוחי האדמה ומומחי שה"מ (שירות ההדרכה והמקצוע) במשרד החקלאות קיבצו את הטיפים הטובים: 
    בחרו בתפוחי האדמה בגודל אחיד בעלי קליפה יציבה, הנקיים מכתמים ירוקים. הצבע הירוק המופיע על תפוחי האדמה, מלווה בדרך כלל גם בחומרים נוספים העלולים להקנות לתפו"א טעם מר. 
    בחרו בתפו"א המיועד לאפייה. טעמם הטבעי של הזנים האלה, בשילוב אופן ההכנה על גחלים יהיה מעדן אמיתי. 
    הניחו את תפוחי האדמה על גחלים לוחשות ולא על אש גלויה, כדי ליהנות מתפו"א מוכן גם במרכזו, ורק מעט שרוף בקליפה. 
וכיצד עלינו לאחסנם עד ההכנה?
    יש לאחסן את תפוחי האדמה במקום חשוך, קריר, מאוורר, עדיף בקרטון, ולא בשקית פלסטיק. 
    מומלץ שלא לשטוף את תפוחי האדמה לפני אחסונם, אלא רק לפני השימוש. דבר שימנע ריקבון מוקדם, וישמור על איכות תפוח האדמה לאורך זמן