החקלאים הקטנים פורחים בקורונה: "הישראלים מחפשים אלטרנטיבה ראויה"

מאז הגל הראשון של הקורונה, חקלאים רבים פתחו דוכנים בשכונות ובערים, והתחילו לשווק סלים עד דלת הבית

בעלי המשקים טוענים כי הורגשה עלייה משמעותית מתחילת הקורונה ואומרים: "אנשים עוברים מקנייה בסופר, לקנייה ישירות מהחקלאי או הכי קרוב שאפשר להגיע אליו"

כשפרצה הקורונה, הייתה לגיל אקרמן חברת קייטרינג, שפעלה במשך מספר שנים. כשהתחילו להתבטל לו אירועים אחד אחרי השני, הוא היה בדרך לניו יורק לפתוח מקום למכירת בורקס, אבל אז נאלץ להישאר בארץ. "מה אני יכול לעשות כדי להתרומם?", שאל את עצמו אקרמן, והתשובה הייתה פתיחת עמוד פייסבוק בו העביר שיעורי בישול בחינם.

"פרסמתי כל שיעור וכתבתי לצופים 'ביום ראשון נבשל כך וכך, תקנו את המצרכים האלה ותצפו בשיעור'. עם הזמן זה גדל וממש הצליח", מספר אקרמן. אחרי מספר שיעורים פנתה אליו אחת הצופות ואמרה לו: "לא נמאס לך לומר לי מה לקנות? פשוט תשלח לי את חומרי הגלם וזהו". וזה מה שהוא עשה. היא התלהבה, העלתה תמונות לאינסטגרם ולמחרת היו לו 14 הזמנות חדשות. ככה למעשה הוקמה חברת "דרך ארץ".

פירות

פירות
Image by Couleur from Pixabay