האו"ם הכריז על 2021 כשנת הפירות והירקות

ט"ו בשבט הוא הזדמנות להזכיר למה הם חשובים

חג האילנות,  הוא הזדמנות להאיר בזרקור את הכוח הטמון בפירות וירקות, המעניק שילוב של טעם והנאה עם יתרונות בריאותיים, לאחר שבעשור וחצי האחרונים נרשמה ירידה משמעותית בצריכתם

היום אנחנו חוגגים את ט"ו בשבט, ואנחנו מקוות שתמשיכו ליהנות ממאכליו המסורתיים של החג כל השנה. להבדיל ממאכלי חג מסורתיים אחרים, כמו סופגניות, לביבות ומצות, בט"ו בשבט אוכלים פירות מיובשים, אגוזים ושקדים - שהם בעלי איכויות תזונתיות גבוהות יותר. 

לפני כחודש הכריז ארגון המזון והחקלאות של האו"ם על 2021 כעל שנת הפירות והירקות הבינלאומית. הארגון עשה זאת כדי להעלות את המודעות לתפקידם החשוב של פירות וירקות בתזונה האנושית, בביטחון התזונתי ובבריאות וכן בהשגת יעדי הפיתוח הבר־קיימא של האו"ם.
נשאלת השאלה, האם אנו בישראל, ארץ זבת חלב ודבש, זקוקים לעידוד שכזה?

מתברר שבישראל צריכת הפירות והירקות לנפש ירדה משמעותית בעשור וחצי האחרונים. קונים הרבה פחות פירות וירקות. דוח של התאחדות חקלאי ישראל שהתפרסם בשנת 2020 מציג נתונים מטרידים.

פירות

פירות