צפיה להכפלת צריכת המנגו בארה"ב בעשור הקרוב

מנגו הפך לפרי אופנתי ומוערך ע"י אזרחי צפון אמריקה, למעשה, בגלל מגפת הקורונה הצרכנים דורשים יותר ופונים לפירות שנחשבים בריאים יותר, ופרי המנגו נחשב לכזה.

לפי מנואל מייקל, מנהל בכיר במועצת המנגו בארה"ב, צריכת המנגו ממשיך לגדול בארה"ב.

אין גבול לגידול בצריכה כל עוד שהפרי איכותי ומלוון בפרסום מתאים כך שהצרכנים ידעו שהפרי זמין.

אינני חושב שתהיה הגבלה בצריכה, בשנת 2020 הצריכה לנפש הייתה 3.6 (1.6קג) פאונד לאדם, הצריכה במקסיקו, מדינה שמגדלת את המנגו ויש לה את כל ההיצע, עומדת על יותר מ30 (13.6קג) פאונד לאדם לשנה.

יהיה קשה לצריכה בארה"ב להגיע לרמות של 30 פאונד לאדם אבל יש מרוח גדול בין 3 ל30 פאונד..

צריכה האבוקדו עומדת היום על 8 פאונד לאדם אז אני סבור שצריכת המנגו יכולה בקלות להגיע לרמות דומות של 8-9 פאונד (3.6-4.0 קג) לאדם לשנה.

את זה אפשר לממש ונגיע לצריכה של 7 פאונד (3.2קג) בתוך עשור.

ראינו עליה בצריכה ב 15 השנים האחרונות, בשנת 2020 הצריכה זינקה בצורה משמעותית ואם הצריכה תמשיך לגדול בצורה דומה הגידול כנראה יהיה דומה בשנת 2021 ו2022.  הגענו לנקודה שבה אנחנו מאמינים שהצריכה תגדל בצורה מואצת וזו התחזית שלנו.

מנואל מייקל דיבר גם על הצפייה מהקמפיין של העונה הזו, בינתיים הכל נראה טוב, מזג האויר היה מבטיח בכל המדינות המייצרות, המגדלים בפרו שהתחילו את הקמפיין השנה, ציפו לנפילה בכמויות בהשוואה לשנה שעברה ולכן ייצרו כ 5%-10%פחות  שזה לא הרבה, זה במסגרת המרווח הסביר.

הקמפיין של מקסיקו, מתחיל שבועיים לפני התכנון ונראה שהקטיף מתקדם יפה, הוסיף.

לפי המגדלים בגואטמלה וניקרגואה הכמויות במדינות אילה הן רגילות, יותר אפילו מהשנה שעברה, ציין מייקל

 

המאמר מועתק ומתורגם מאתר Fresh Plaza

המאמר המקורי: כאן

תרגום: שמעון דקל

מנגו

מנגו