צור קשר דף הבית  
חיפוש
פותח סתימות

 

מחקר ישראלי מקיף: רימון מונע התקף לב ושבץ

מיץ רימון ידוע כבר כמה שנים כבעל סגולות בריאותיות, ועתה חושפים חוקרים ישראלים שהרימון מונע התקף לב ושבץ מוחי באמצעות עיכוב תהליך טרשת העורקים הגורם לחסימות כלי דם

 

ד"ר איתי גל ynet.co.il

לאחר 12 שנות מחקר נמצא כי רימון מעלה רמות של אנזים המיוצר על ידי הכבד. כך מונע האנזים טרשת עורקים ואף "פותח סתימות" בכלי דם חסומים הגורמים להתקף לב ושבץ מוחי. ההמלצה: שתו לפחות חצי כוס מיץ רימונים ליום


מיץ רימון ידוע כבר כמה שנים כבעל סגולות בריאותיות, ועתה חושפים חוקרים ישראלים שהרימון מונע התקף לב ושבץ מוחי באמצעות עיכוב תהליך טרשת העורקים הגורם לחסימות כלי דם. המחקר פורסם אתמול (ד') בכתב העת לטרשת עורקים Atherosclerosis.

ב-12 השנים האחרונות חוקר פרופ' מיכאל אבירם, מנהל המעבדה לחקר ליפידים בפקולטה לרפואה של הטכניון וברמב"ם בחיפה, את מנגנוני התפתחות טרשת העורקים ותוצאותיה (התקף לב ושבץ מוחין). מחקריו התמקדו בעיקר במזונות ים-תיכוניים, שהתגלו כבעלי תכונות המונעות את חמצון הכולסטרול ומעכבות את טרשת העורקים.

במסגרת עבודתו, גילה פרופ' אבירם כי פרי הרימון מכיל כמות גבוהה של פוליפנולים אנטיאוקסידנטים, היעילים הן כמעכבי חימצון הכולסטרול והן כמפרקי כולסטרול מחומצן, אך רק לאחרונה הוא הצליח לפצח את האופן שבו פועל המנגנון על גופנו.

נוגדי חימצון עוצמתיים
במשך למעלה מעשור בחנו פרופ' אבירם וקבוצת המחקר שלו את אופן השפעת הרימון על הכולסטרול בגוף. נמצא שדמנו מכיל אנזים בשם פאראאוקסונאז, הקשור

ל"כולסטרול הטוב" (ה-HDL), שתפקידו לסלק את עודפי כולסטרול מהעורקים אל הכבד ומחוץ לגוף. האנזים פרא-אוקסונאז מפרק כולסטרול מחומצן. כאמור, לתזונה יש תפקיד חשוב בתהליך זה ופרופ' אבירם מצא כי הפוליפנולים נוגדי החימצון, הייחודיים לרימון, מהווים כוח עזר לפעולתו של אנזים הפרא-אוקסונאז. 

במחקר הנוכחי נבדקו עכברים מהונדסים גנטית, אצלם לא קיים האנזים פרא-אוקסיגנאז. אלה הושוו לעכברים בהם מצוי האנזים האמור. העכברים הושקו במיץ רימון. ניתוח הממצאים הראה כי הרימון משפיע על זירוז פעילות האנזים באמצעות שלוש פעולות: הוא מסייע בהורדת חימצון הכולסטרול וזירוז סילוק הכולסטרול מדופן העורק, הוא תורם לקשירת אנזים הפראאוקסונאז לכולסטרול הטוב ולכן מגביר את פעילותו, והוא משפעל את הגן המייצר את אנזים הפאראאוקסונאז ובכך מגביר את כמותו ואת פעולתו הבריאותית בגוף.  

לאחרונה מצא פרופ' אבירם פירות ים-תיכוניים נוספים המכילים אנטיאוקסידנטים מסוג פוליפנולים ייחודיים: בדבש החרוב נמצאה כמות גבוהה מאוד של אנטיאוקסידנטים
 
וממצאים דומים נצפו גם במיץ של שיח ההדס, מארבעת המינים של חג הסוכות. בכך הצטרפו שני הפירות הללו לרשימת המזונות הים-תיכוניים התורמים לירידה בצבירה של כולסטרול בדופן העורק, ועקב כך לירידה בהתפתחות טרשת עורקים וביטוייה: התקף לב ושבץ מוחין.  

"המחקר שלנו הראה שאצל מי ששותה מיץ רימון במשך שנה קיימת עצירה בסתימת העורקים ופתיחת עורקים חסומים", אמר פרופ' אבירם ל-ynet, "לרימון יש יכולת מרשימה לעכב טרשת עורקים ולמנוע מחלות לב וכלי דם. בשורה התחתונה, אני ממליץ לכל אחד לשתות חצי כוס עד כוס מיץ רימונים מידי יום".

חדשות
Meital@Perot.org.il : רח' קפלן 2 תל אביב 64734, טל : 6966267 - 03, פקס : 6917625 - 03, דוא"ל
מופעל באמצעות מעוף, מגוון אפקט

תוכן ועיצוב: שמעון דקל